miércoles, 21 de mayo de 2008

anellant a l'illa d'en Colom

Finalment han sigut 31 dies anellant a l'illa d'en Colom. En total s'han anellat 805 ocells de 41 espècies.

La campanya d'anellament científic d'ocells a l'illa d'en Colom va començar el 16 d'abril i ha acabat el 15 de maig. Aquesta illa, situada al NE de Menorca i a l'E de s'Albufera des Grau, té una superfície d'unes 60 hectàrees i una bona quantitat i varietat d'hàbitats. La zona d'anellament se situa a la vora de la petita i gairebé caribenya platja dels Tamarells, amb un tamarigar (vegeu una foto de Marta Escayola), darrera de la qual hi ha una petita pineda i una àmplia zona de màquia (bruc i aladern principalment).

L'espècie més anellada ha estat el mosquiter de passa Phylloscopus trochilus, amb més de 200 anellaments seguida del mastegatatxes Ficedula hypoleuca, el papamosques gris Muscicapa striata i la cotxa cua-roja Phoenicurus phoenicurus.

Les espècies que segueixen en abundància han estat el mosquiter xiulaire Phylloscopus sibilatrix, la tallareta vulgar Sylvia communis i el tallarol gros Sylvia borin. També es pot destacar un bon pas de pit-roig Erithacus rubecula. Pel que fa als residents, el tallarol capnegre Sylvia melanocephala s'ha capturat durant tota la campanya, també s'han anellat 5 ex. de merla blava Monticola solitarius.

Aviat posaré un llistat complet amb els individus per espècie que s'han anellat.

No hay comentarios: